fbpx

Få vet at de kan få studiestøtte ved å søke her

Få vet at de kan få studiestøtte ved å søke her

Illustrasjonsfoto av student som betaler regninger


Tar du høyere utdanning eller kjenner noen som gjør det? Studenter som er fra Moss kan søke om stipend fra oss. Pengene kommer godt med i en trang studentøkonomi.

En rekke fond og stiftelser deler ut legater eller stipender til ulike formål. Enkelt sagt betyr det det deles ut pengegaver til personer som oppfyller visse kriterier.

Gir støtte til høyere utdanning for studenter fra Moss

Ett eksempel er M. Peterson & Søns Fond til Arbeidslivets Fremme. Det siste året har fondet delt ut 170.000 kroner. I 2020 håper fondet å markere Moss bys 300-årsjubileum ved å dele ut rekordmange stipender.


Få inntil 35.000 over fem år

Hver enkelt kan få inntil 7 000 kroner per år fra dette fondet. Det må søkes hvert år, og det kan gis studiestøtte i inntil fem år. Å fylle ut søknaden tar ikke mer enn et par minutter.

Over tusen studenter har fått økonomisk støtte

Stiftelsen ble etablert i 1951, og har siden da delt ut penger til mer enn tusen studenter. Formålet er å stimulere til høyere utdanning blant unge i Moss.

Et av kriteriene for å få stipend, er at studiet er rettet mot næringslivet. Dermed bidrar fondet til å at det lokale næringslivet sikres relevant kompetanse i fremtiden.

De siste årene har antall søkere gått langsomt nedover. Nå har styrelederen tatt grep:

Styreleder Erik Mollatt, i stiftelse M. Peterson og Søns Fond til Arbeidslivets Fremme.

Enkelt å søke på nett

— Målgruppen vår som er unge studenter fra Moss, forholder seg til digitale arenaer der vi ikke vært så synlige og tilgjengelige, forteller styreleder i stiftelsen Erik Mollatt.

— I år har vi laget nettsider som gjør det enklere å finne oss og søke om et stipend. Dessuten vil vi være aktive og fortelle om oss i sosiale medier. Det ser vi allerede gode effekter av, forteller styreleder Erik Mollatt.