fbpx

1 million kroner til lokale studenter i 2021

1 million kroner til lokale studenter i 2021

Hvert år deler M. Peterson & Søns Fond til Arbeidslivets Fremme ut stipender til lokale studenter. I disse dager fylles studentenes kontoer opp med til sammen over 1 million kroner.

Formålet til fondet er å gi økonomisk støtte til lokale studenter. På den måten kan unge utdanne seg og det lokale næringslivet sikres relevant kompetanse.

— Nå i 2021 er det ekstra hyggelig å dele ut stipendene. Vi vet at mange studenter har hatt og har det ekstra tøft, på grunn av den globale korona-pandemien. Mange unge har mistet deltidsjobben sin og opplever en studenttid med mange begrensninger både faglig og sosialt, forteller stiftelsens styreleder Erik Mollatt.

175 studenter får stipend i 2021

Den 31. desember 2020 gikk fristen ut for å søke om stipend for 2021. Styret består av medlemmene Cathrine Silseth og Mats Nilsen fra Moss kommune, samt styreleder Erik Mollatt. De har nå behandlet alle de 260 søknadene som kom inn.

Totalt kom det inn 260 søknader. Av disse får 114 studenter utbetalt et stipend på 7 000 kroner, mens 61 studenter får et stipend på 4 000 kroner. Det gir en total utbetaling på 1 042 000 kroner.

— Vi er godt fornøyde med antallet søkere og kvaliteten på disse. Vi deler ut mye penger i år, men i fjor feiret vi jubileumsåret ved å være ekstra rause. Da utvidet vi det geografiske området vårt og delte vi ut nærmere halvannen million kroner. I år er vi tilbake til fondets opprinnelige nedslagsfelt, forteller Mollatt.

Studentene kan få inntil 35 000 kroner

Enkelte studenter kan ved hjelp av fondet få inntil 7 000 kroner årlig i en femårsperiode. Det vil si 35.000 kroner totalt.

For å kvalifisere seg til et stipend nå utdanningsløpet må være relevant for næringslivet, søkeren må ha lokal tilknytning, studiet må dokumenteres og foregå ved en høyskole eller et universitet. 

Eksploderte med søknader i 2019

Fondet ble opprettet i 1951. Siden da har over tusen studenter fått økonomisk støtte. De siste årene var det få søkere, men da tok Mollatt grep.

— I 2019 etablerte vi nettsider, og informerte aktivt gjennom en rekke kanaler for å treffe målgruppen vår. Da eksploderte det med søknader. Dette grepet har revitalisert fondet og hele intensjonen som konsul Hans Blom Peterson hadde da han etablerte fondet for 70 år siden. Vi skal skape verdi for de unge og næringslivet lokalt. Det er bra for Moss i fremtiden, avslutter Mollatt.

Studenter kan søke om stipend fra 1. desember

Tenker du at du burde ha sendt inn en søknad? Alle søknader må sendes inn via fondets nettsider mpetersonfond.no. Søknadsskjemaet åpnes 1. desember, og fristen for å søke er 31. desember 2021.

Følg oss gjerne på Facebook og få en påminnelse når søknadsskjemaet åpner ved å registrere deg her.