fbpx

Nær 1,1 millioner kroner på vei til studentene

Nær 1,1 millioner kroner på vei til studentene

Mange søkte om stipend fra fondet også i 2021. Nå er søknadene vurdert, og 186 studenter får i disse dager utbetalt økonomisk støtte til sin høyere utdanning.

Totalt kom det inn 246 søknader i 2021. 76 % fikk innvilget et stipend. 108 studenter får tildelt 7 000 kroner, mens 78 studenter får utbetalt 4 000 kroner. Til sammen utbetales det 1 068 000 kroner våren 2022.

Blir satt pris på av studentene

— Det er mer krevende enn noen gang å ta høyere utdanning. I tillegg har mange studenter lagt to tøffe år med pandemi bak seg. Tilbakemeldingene tyder på at studentene setter stor pris på dette tilskuddet.

Det forteller Erik Mollatt som er styreleder i M. Peterson & Søns Fond til Arbeidslivets Fremme.

Har delt ut 2,7 millioner siste tre år

Fondet har siden 1951 delt ut økonomisk støtte til studenter fra Mosseregionen, som tar relevant og høyere utdanning rettet mot næringslivet. Bare de siste tre årene har fondet innvilget 438 søknader om stipend. Totalt beløper disse seg 2,7 millioner kroner.

Styreleder Erik Mollatt i stiftelsen M. Peterson & Søns Fond til Arbeidslivets Fremme

— Antall søknader er mer enn det dobbelte av antallet vi har innvilget. Med så mange søkere, er det også en del vi må skuffe med avslag. Men styret vurderer hver søknad individuelt, opp mot stiftelsens vedtekter og den opprinnelige intensjonen til fondet. Da er det en del studieretninger som riktignok er rettet mot næringslivet, men som det ikke er naturlig at fondet gir støtte til, forteller Mollatt.

Avvikler stiftelsen neste år

I 2023 har fondet delt ut økonomisk støtte til studenter gjennom hele 72 år.

— Det er selvsagt vemodig, men alt har sin tid. I 2023 skal vi derfor dele ut de siste stipendene og avvikle stiftelsen. Vi tar i mot søknader fra 1. desember og frem til og med fristen den 31. desember 2022, forteller Mollatt.