fbpx

Stiftelsens siste utdeling: 1,1 millioner på vei til studenter

Stiftelsens siste utdeling: 1,1 millioner på vei til studenter

Søknadene stod i kø da nyttårsrakettene markerte overgangen til 2023. Nå er 1,1 millioner kroner på vei ut til studentene, i det som blir stiftelsens aller siste tildelingsrunde.

Etter denne tildelingsrunden avvikles nemlig M. Peterson & Søns Fond til Arbeidslivets Fremme. 72 år etter etableringen i 1951, er fondets midler er oppbrukt.

Hele 288 søknader kom inn før søknadsfristen ved utløpet av 2022.

Stiftelsen deler ut 1,1 millioner kroner til de 191 studentene som har fått innvilget sin søknad. 124 studenter mottar 7.000 kroner, mens 191 studenter får 3.500 kroner inn på konto.

— Det er vemodig at stiftelsen nå skal avvikles og gå over i historiebøkene. Samtidig kan vi se tilbake på et fond som har bidratt med mange millioner kroner i økonomisk støtte til flere tusen studenter i over 70 år. Det er en tid for alt, og nå er tiden inne, forteller styreleder Erik Mollatt.

— Vi kan trygt slå fast at fondet har oppfylt formålet som ble definert da det ble stiftet i 1951. Det var å gi ungdom mulighet til utdanning og utvikling og sikre kompetanse til det lokale næringslivet, avslutter Mollatt.

Styret i stiftelsen har de siste årene bestått av styreleder Erik Mollatt og to representanter for Moss kommune; Mats H. Nilsen og Catrine Silseth.